"Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimlerini benimsemiştir. Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.

Polis gelecek, asıl suçluları bırakıp, suçlu diye onu yakalayacaktır. Genç: ''Polis, henüz devrim ve Cumhuriyetin polisi değildir." diye düşünecek, ama hiç bir zaman yalvarmayacaktır. Mahkeme onu yargılayacaktır. Yine düşünecek: ''Demek, adliyeyi ıslah etmek, yönetim şekline göre düzenlemek lazım.'' diyecek. Onu hapse atacaklar. Yasal yollarla karşı çıkışlarda bulunmakla birlikte; bana, başbakana ve meclise telgraflar yağdırıp, haksız ve suçsuz olduğu için salıverilmesine çalışılmasını, kayrılmasını istemeyecek.

Diyecek ki: "Ben; inanç ve düşüncemin gereğini yaptım. Araya girişimde ve eylemimde haklıyım. Eğer buraya haksız olarak gelmişsem, bu haksızlığı ortaya koyan neden ve etkenleri düzeltmek de benim görevimdir."

İşte benim anladığım Türk Genci ve Türk Gençliği!
Başbuğ Gâzi Mustafa Kemâl ATATÜRK

2. Bağımsızlık Savaşımız

Unknown | 13:38 | 0 yorum

2.Bağımsızlık Savaşımız

 Cihan Dura:

  TÜRKİYE’NİN KARŞI KARŞIYA BULUNDUĞU TEHLİKELERİ, SOSYAL VE POLİTİK SORUNLARINI, BUNLARA İLİŞKİN ÇÖZÜMLERİ ÖĞRENMEMİZ İÇİN MUTLAKA TAKİP ETMEMİZ GEREKEN ÖDÜNSÜZ BİR ATATÜRKÇÜ, YURTSEVER, GERÇEK BİR BİLİM İNSANI: PROF. DR. BİRGÜL AYMAN GÜLER

 TC Ahmet Öztürk:

  Ödünsüz bir ATATÜRKÇÜ sözü, abartı olmuş hocam. Çünkü ödünler veriyor. Prof. Süheyl Batum, Yaşar Okuyan, Hüsamettin Cindoruk gibi kişilerle yola çıkmaktan hiç gocunmuyor.

 Cihan Dura:

  Onu dışla, bunu dışla... Ne yapacağız böyle tek başımıza Ahmet Bey... Yıllardır bu sayfada edindiğim birinci gözlemim şu: Atatürkçüyüm diyenler, en ufak bir eksik gördükleri anda, en yurtsever bir aydını bile bir kalemde silip atıyorlar.Oysa dikeni var diye gülü sevmekten vazgeçiyor muyuz?

 TC Ahmet Öztürk:

  Kuşkusuz dışlamamalıyız sayın hocam. Ben bu bilgileri verdim ki; ileride bir gün gerekecek diye.

  2. Bağımsızlık Savaşı’mızda; Emin Çölaşan, Bekir Coşkun gibi yazarları bile yanımıza almalıyız. Onların okuyucu kitlesi de bizim yurttaşımız. Onlar da bize gerekecek.

  Atatürk de öyle yapmıştı. Her kesimden, her ayrı düşünceden aydınları bir araya getirmeyi başarmıştı. Hatta, ATATÜRK daha büyük bir iş yaptı. Nedir o? İsmet İnönü, Refet Bele, Rauf Orbay gibi Ulusal Egemenlik yağılarını(düşman) bile, Ulusal Egemenlik Savaşı’na katmayı başarabilmişti.

  Ama daha sonra; ki ATATÜRK’ün yaptığı tek yanlıştır; İsmet İnönü gibi birisiyle çok uzun yıllar Başbakanı olarak çalıştı ve onu, ikinci adam konumuna getirdi.

  İsmet İnönü'nün, Atatürk öldürüldükten sonra ne kansızlıklar (haince antlaşmalar) yaptığını uzun uzadıya burada yazmaklığıma gerek yok sanırım.

  İşte bu yüzdendir ki; Bizler de, günümüzde, Ayman Güler gibi aydın kişileri, 2. Bağımsızlık Savaşı’mızda kullanmalıyız. Ama sonra ATATÜRK’ÜN düştüğü yanlışa düşmemeliyiz.

  Demem o ki; bu gibi kişilerin eksiklerini bilelim ki, onları, savaş kazanıldıktan sonra kurulacak olan Bakanlar Kurulu’na almayalım.

  Savaş kazanıldıktan sonra kurulacak olan Bakanlar Kurulu’nu da: Ziya Gökalp, Mahmut Esat Bozkurt, Reşit Galip, Mustafa Necati Uğural, Afet İnan gibi ve adını sayamadığım bir çok korkusuz bozkurt yürekli Türk aydınlarından kuralım.

Category: ,

Ne Mutlu Türk'üm Diyene!:
Benim yaratılışımda fevkalade olan bir şey varsa, Türk olarak Dünya'ya gelmemdir. Her Türk ferdinin son nefesi, Türk Milleti'nin nefesinin sönmeyeceğini, onun ebedî olduğunu göstermelidir.

0 yorum