"Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimlerini benimsemiştir. Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.

Polis gelecek, asıl suçluları bırakıp, suçlu diye onu yakalayacaktır. Genç: ''Polis, henüz devrim ve Cumhuriyetin polisi değildir." diye düşünecek, ama hiç bir zaman yalvarmayacaktır. Mahkeme onu yargılayacaktır. Yine düşünecek: ''Demek, adliyeyi ıslah etmek, yönetim şekline göre düzenlemek lazım.'' diyecek. Onu hapse atacaklar. Yasal yollarla karşı çıkışlarda bulunmakla birlikte; bana, başbakana ve meclise telgraflar yağdırıp, haksız ve suçsuz olduğu için salıverilmesine çalışılmasını, kayrılmasını istemeyecek.

Diyecek ki: "Ben; inanç ve düşüncemin gereğini yaptım. Araya girişimde ve eylemimde haklıyım. Eğer buraya haksız olarak gelmişsem, bu haksızlığı ortaya koyan neden ve etkenleri düzeltmek de benim görevimdir."

İşte benim anladığım Türk Genci ve Türk Gençliği!
Başbuğ Gâzi Mustafa Kemâl ATATÜRK

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ölmeseydi

Unknown | 19:40 | 23 yorum

Mustafa Kemal Atatürk ölmeseydi

   Buyruk ve salıklarınız üzerine Türk Hava Güçleri'mizin, NASA ile ortak yürüttüğü, Güneş enerjisini toplayıp, acun yörüngesinden ülkemize taşıyacak olan mikrodalga enerji peykimiz YURT-IŞIT 6A‘nın bugünkü fırlatma töreninde olmanızdan gurur duyuyoruz paşam.

  Gazim, geçen yıllar içinde; İstanbul metrosunun, Ankara metrosuna yeraltından bağlanması girişimimiz için, Japon devi Haikka ile yaptığımız ortaklık sonucu olağanüstü mıknatıslı tirenler, yalnızca 20 dakika içinde bu süreyi kapatıyorlar.

  1. Dünya savaşından sonra, 2. Dünya savaşının, Balkanlar’da kısa sürede sona ermesini sağladığınız için, BM Barış temsilcisi olarak, Afrika Birleşik Devletleri’nin kuruluşundaki çabalarınızı da bugün anmak istiyorum. Kuşkusuz, Mandela, halen beyazların tepkilerini topluyor, ancak bir siyahinin kara anakarayı yönetmesinden daha doğal birşey olamazdı.

  Bugün aramızda bu denli dinç olmanızı, Dr. Faruk Ateş’e, bundan 30 yıl önce verdiğiniz “kök hücrelerin araştırılması ve uzmanlaşmış hücrelere dönüşmesi” için önerilerinize borçluyuz. Babam Hasan İkihayat’ın, sizin verdiğiniz soyadı hak edecek biçimde, yürek damarlarının yenilenmesini de buna borçluyuz.

  Adana Slikon Vadisi‘nin bu yıl açıkladığı, ulusal gelirden gelecek payla, ülkemizin tüm kıyı bölgelerinin ormanlarla kaplanmasını sağlayacağız. Yine bu, nem ile büyümeyi sağlayan kalıtımı iyileştirilmiş Anadolu Kızıl Çamı ve Meşesi’nin bir nesliyle olacak.

  Paşam, konuşmamın başında söylediğim gibi; siz, bizim için çok şey yaptınız. Ancak yüce ulusumuz, siz daha dinçken, etkin siyaseti bırakarak, toplumumuzun çok partili düzen sürecine geçmesini sağlamaktaki öz verinizle onur duymaktadır.

  Bu gün, çok sevdiğiniz Anıttepe’deki bu geri itmesiz anti gravite motorlu uzay peykimizin denemesini yapıyorsak, sizin, bizlere verdiğiniz; derin inanç, güven ve baba şefkatiyledir. Sağ olun aziz Atam. Vatan size minnettardır…

                                    1995 Cumhuriyet Kurultayı öncesi – Fırlatma tesisleri Anıttepe / Ankara 

  Dipçe: Bu öykünün gerçeklerle ilgisi yoktur. Yazar, yalnızca Ata'ya duyduğu derin sevgi ve saygıyla, eğer yaşamı daha uzun olsa, bizlerle neleri paylaşacağını düşlemiştir.

  Kaynak: gunesintamicinde yerliği
 

Category: ,

Ne Mutlu Türk'üm Diyene!:
Benim yaratılışımda fevkalade olan bir şey varsa, Türk olarak Dünya'ya gelmemdir. Her Türk ferdinin son nefesi, Türk Milleti'nin nefesinin sönmeyeceğini, onun ebedî olduğunu göstermelidir.

23 yorum:

  1. cok guzel olmus emegınıze saglık

    YanıtlaSil
  2. ÇOK GÜZEL BİR YAZI OLMUŞ TEBRİKLER

    YanıtlaSil

  3. ÇOK GÜZEL OLMUŞ SİZİ TEBRİK EDERİM.

    YanıtlaSil
  4. ÇOK GÜZEL OLMUŞ SİZİ TEBRİK EDERİM.

    YanıtlaSil

  5. ÇOK GÜZEL OLMUŞ SİZİ TEBRİK EDERİM.

    YanıtlaSil
  6. ÇOK GÜZEL BİR YAZI OLMUŞ TEBRİKLER

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel bir blog olmuş tebrik ederim.

    YanıtlaSil
  8. Çok güzel bir video olmuş tebrik ederim.

    YanıtlaSil
  9. çok güzel olmuş eline sağlık teşekkürler

    YanıtlaSil
  10. ÇOK GÜZEL OLMUŞ SİZİ TEBRİK EDERİM.

    YanıtlaSil
  11. https://bozkurt-turk.blogspot.com.tr/2015/03/gazi-mustafa-kemal-ataturk-olmeseydi.html

    YanıtlaSil
  12. hazırladığınız yazı için teşekkür ederiz

    YanıtlaSil
  13. Eline sağlık çok güzel olmuş tebrik ederim

    YanıtlaSil
  14. Eline sağlık çok güzel olmuş tebrik ederim

    YanıtlaSil
  15. Cok İyi Olmus Tebrik Ediyorum

    YanıtlaSil