"Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimlerini benimsemiştir. Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.

Polis gelecek, asıl suçluları bırakıp, suçlu diye onu yakalayacaktır. Genç: ''Polis, henüz devrim ve Cumhuriyetin polisi değildir." diye düşünecek, ama hiç bir zaman yalvarmayacaktır. Mahkeme onu yargılayacaktır. Yine düşünecek: ''Demek, adliyeyi ıslah etmek, yönetim şekline göre düzenlemek lazım.'' diyecek. Onu hapse atacaklar. Yasal yollarla karşı çıkışlarda bulunmakla birlikte; bana, başbakana ve meclise telgraflar yağdırıp, haksız ve suçsuz olduğu için salıverilmesine çalışılmasını, kayrılmasını istemeyecek.

Diyecek ki: "Ben; inanç ve düşüncemin gereğini yaptım. Araya girişimde ve eylemimde haklıyım. Eğer buraya haksız olarak gelmişsem, bu haksızlığı ortaya koyan neden ve etkenleri düzeltmek de benim görevimdir."

İşte benim anladığım Türk Genci ve Türk Gençliği!
Başbuğ Gâzi Mustafa Kemâl ATATÜRK

BRONSART VON SCHELLENDORF'un Tanıklığıyla Ermeni Soykırımı Yalanı

Unknown | 11:46 | 0 yorum

  BRONSART VON SCHELLENDORF

  Talat Pasa İçin Şahitlik

  1864, Berlin doğumlu olan Friedrich Bronsart von Schellendorf, 1882'de Prusya hassa alayına girmiştir. 1904 – 1905, Rus – Japon savaşına katılan Schellendorf; 1913 yılında, Alman askeri kuruluyla birlikte Türkiye’ye gelmiştir.

  Birinci Acun (Dünya) Savaşı'nın başından, 1917’ye kadar, Genelkurmay Başkanı olarak görev yapmıştır. 1918 den itibaren Fransa’da Prusya 5. Piyade Tümen Komutanlığı yapmıştır. Birinci Acun Savaşı sırasında, Osmanlı Ordusu'nda görev alan Alman askerlerin sayısı 40 dolayındaydı. Liman von Sanders başkanlığındaki Alman Askeri Yardım Kurulu, Birinci Acun Savaşı’nın başında, Osmanlı Genelkurmayı’nı denetimine alarak, çağdaşlaşma sürecini sürdürmüşler ve harekat pilanlarının hazırlanmasında büyük bir rol oynamışlardır.

  General Bronsart von Schellendorf, Genelkurmay Başkanlığı'nın yeniden yapılandırılması sonucunda; karar verici ve denetim organı olan Genelkurmay Birinci Yarbaşkanlığı, Genelkurmay Karargahı Kıdemli Başkanlığına getirilmiştir, Genelkurmay Başkanı ise Enver Paşa olmuştur. Ancak daha sonra, General Bronsart von Schellendorf, Genelkurmay Başkanı olmuştur. Yazışmalarda, kendisinden bu sıfatla söz edilmeye başlanmış ve Enver Paşa’nın etkisi sınırlandırılmıştır.

   General Bronsart von Schellendorf, görevi gereği, tüm yazışmalara tanık oluyordu ve yazışmaların birer ekini alarak, Almanya’da bir belgelik (arşiv) oluşturuyordu.

  Osmanlı Devleti için savaş tehlikesi yaklaştıkça, von Schellendorf cephelerle ilgili hazırlıklara katılmıştır. Bunların içinde, son derece önemli olan Doğu Cephesi’nin hazırlıkları da vardır.

  Doğu Cephesi ile ilgili hazırlıkları von Schellendorf, Yarbay Hafız Hakkı ile geçekleştirmiştir. Savaş başladığında ise, denetim tamamen von Schellendorf’tadır. Bu görevini 1917’ye kadar sürdürmüştür. Çok saygın ve başarılı bir subay olan General Bronsart von Schellendorf, 1920 yılında Korgeneral rütbesiyle emekli olmuştur.




  Kaynak: ASAM ERMENİ ARAŞTIRMALARI, Sayı 4, Aralık 2001 - Ocak-Şubat 2002 

   Özgün metni buradan okuyabilirsiniz; t2174a.com/?p=8486

Category: ,

Ne Mutlu Türk'üm Diyene!:
Benim yaratılışımda fevkalade olan bir şey varsa, Türk olarak Dünya'ya gelmemdir. Her Türk ferdinin son nefesi, Türk Milleti'nin nefesinin sönmeyeceğini, onun ebedî olduğunu göstermelidir.

0 yorum