"Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimlerini benimsemiştir. Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.

Polis gelecek, asıl suçluları bırakıp, suçlu diye onu yakalayacaktır. Genç: ''Polis, henüz devrim ve Cumhuriyetin polisi değildir." diye düşünecek, ama hiç bir zaman yalvarmayacaktır. Mahkeme onu yargılayacaktır. Yine düşünecek: ''Demek, adliyeyi ıslah etmek, yönetim şekline göre düzenlemek lazım.'' diyecek. Onu hapse atacaklar. Yasal yollarla karşı çıkışlarda bulunmakla birlikte; bana, başbakana ve meclise telgraflar yağdırıp, haksız ve suçsuz olduğu için salıverilmesine çalışılmasını, kayrılmasını istemeyecek.

Diyecek ki: "Ben; inanç ve düşüncemin gereğini yaptım. Araya girişimde ve eylemimde haklıyım. Eğer buraya haksız olarak gelmişsem, bu haksızlığı ortaya koyan neden ve etkenleri düzeltmek de benim görevimdir."

İşte benim anladığım Türk Genci ve Türk Gençliği!
Başbuğ Gâzi Mustafa Kemâl ATATÜRK

İKİ FIKRA VE ACI GERÇEKLER

Unknown | 15:00 | 0 yorum

Hiçbir yoruma gerek duyulmayacak şekilde bizi anlatıyor.

''Dünyada her millet, icraatına tahammül ettiği hükümetin mesuliyetine ortak sayılır.'' Gâzi Paşa

ÇIĞLIK

Yolcular uçağın yanında otobüsten inmişler. Bavullarını gösteriyorlar. Bir bakmışlar uçak şirketinin minibüsü yanlarında durmuş. İçinden kaptan pilotla, yardımcı pilot inmişler. Yolcular fena halde şaşırmışlar! Nasıl şaşırmasınlar? Kaptan pilotun elinde bir beyaz baston, kolunda üç noktalı bant.

Yardımcı pilotun elinde bir köpek tasması, tasmanın ucunda bir köpek, Sağa sola çarparak öylece ilerliyorlar uçağa.

Günlerden 1 Nisan değil ama ”Şaka herhalde” demiş yolcular, doluşmuşlar uçağa.

Uçak pistte hızla ilerlemeye başlamış. Yolcuların gözleri camda. Uçak hızlanmış. Yolcular endişelenmeye başlamışlar. Uçak daha hızlanmış. Pistin sonu hızla yaklaşmaya başlamış. Uçak iyice hızlanmış. Bazı yolcular paniklemiş, dua etmeye başlamışlar.
Uçak son hıza ulaşmış. Uçak bu arada pistin sonuna da ulaşmış. 100 metre sonra betonun bitip cimlerin başladığını gören yolcular dehşet içinde çığlığı basmışlar.

Tam o anda da kaptan pilot levyeyi sonuna kadar çekmiş. Uçak tam pist biterken tekerleklerini yerden kesmiş, havalanmış.

Kaptan pilot arkasına yaslanmış derin bir nefes almış ve yardımcı pilota dönmüş:

'Biliyor musun? Bir gün çığlık atmakta gecikecekler ve hep birlikte geberip gideceğiz!'

(Dünyada nice kör yöneticiler var! Sakın Çığlık atmaktan vazgeçmeyin!)


DURUMUN ÖZETİ
Adamın biri çok uzun yıllar yurt dışında kaldıktan sonra ülkeye dönmüş. Havaalanından evine gitmek için bir taksiye binmiş. Yolda giderken yanında sigarası olmadığını hatırlamış ve şoföre bir markette durmasını, sigara alacağını söylemiş. Şoför gitmiş bir caminin önünde durmuş ve

''Buyurun beyim, sigaranızı alın '' demiş.

Adam şaşırarak

''Nasıl yani! Burası cami '' demiş.

Şoför ''beyim artık ticaret camilerde yapılıyor '' demiş.

Şaşkınlığı artan adam '' burası ibadet yeri değil miydi, hocalar, imamlar nerede? peki ibadet nerede yapılıyor? '' diye sormuş.

Şoför ''Beyim ibadet üniversitelerde '' diye cevap vermiş.

Adam ''Profesörler, doçentler nerede? Eğitim, eğitim nerede yapılıyor? '' demiş. Şoför sakin sakin ''beyim eğitim hapishanelerde '' diye cevap vermiş.

Adamcağız panik halinde: ''Ya hapishanedeki hırsızlar, düzenbazlar nerede? '' deyince, şoför yanıt vermiş: ''BEYİM ŞİMDİ ONLARIN HEPSİ MECLİSTE.''


Dipçe: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=358120910944973&set=a.241393319284400.54813.241313655959033&type=1&theater

Yayının oluşturulma tarihi: 23 Ekim 2012

Bugün: 21 Ağustos 2013 Kuvayı Milliyeci

Category:

Ne Mutlu Türk'üm Diyene!:
Benim yaratılışımda fevkalade olan bir şey varsa, Türk olarak Dünya'ya gelmemdir. Her Türk ferdinin son nefesi, Türk Milleti'nin nefesinin sönmeyeceğini, onun ebedî olduğunu göstermelidir.

0 yorum