"Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimlerini benimsemiştir. Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.

Polis gelecek, asıl suçluları bırakıp, suçlu diye onu yakalayacaktır. Genç: ''Polis, henüz devrim ve Cumhuriyetin polisi değildir." diye düşünecek, ama hiç bir zaman yalvarmayacaktır. Mahkeme onu yargılayacaktır. Yine düşünecek: ''Demek, adliyeyi ıslah etmek, yönetim şekline göre düzenlemek lazım.'' diyecek. Onu hapse atacaklar. Yasal yollarla karşı çıkışlarda bulunmakla birlikte; bana, başbakana ve meclise telgraflar yağdırıp, haksız ve suçsuz olduğu için salıverilmesine çalışılmasını, kayrılmasını istemeyecek.

Diyecek ki: "Ben; inanç ve düşüncemin gereğini yaptım. Araya girişimde ve eylemimde haklıyım. Eğer buraya haksız olarak gelmişsem, bu haksızlığı ortaya koyan neden ve etkenleri düzeltmek de benim görevimdir."

İşte benim anladığım Türk Genci ve Türk Gençliği!
Başbuğ Gâzi Mustafa Kemâl ATATÜRK

Atatürkçüler neden bir araya gelemiyor?

Unknown | 14:08 | 0 yorum

  Cihan Dura:

  - '' Ünlü bir söz der ki : “İnsanların kafalarını ele geçirin, yürekleri ve elleri peşinden gelecektir.”

  Türkiye’de, Atatürkçülük, ne yazık ki, bütün genişliği ve derinliğiyle kafalara yerleştirilememiştir. İnsanların, Türkiye’nin başlıca sorunlarını öğrenip onlara çözümler bulabileceği bir düşünce sistemi olarak önlerine konulamamıştır. Yapılanlar bölük börçük; değerli, ancak dar kapsamlı, dağınık metinlerdir; çoğu, birbirinin tekrarıdır.

  Biri, bana: “Atatürkçülüğü bütün yönleriyle kolayca öğrenebileceğim bir kitap tavsiye eder misin?” diye sorsa, vereceğim bir yanıt yoktur.

  İşte bu sebepledir ki, kafalarda; ortak fikirler, ortak kavram ve önermeler olmadığı içindir ki; yürekler ortak çarpmıyor, dolayısıyla eller de ortak iş yapmıyor. Atatürkçüler bu sebepten bir araya gelemiyor.

  
Atatürkçüler neden bir araya gelemiyor?

  TC Ahmet Öztürk:

  - '' Dediklerinize katılmıyorum Cihan Bey.

  Neden?

  Çünkü; her şeyden önce, acunu (dünya) kasıp kavuran bir sömürgecilik (emperyalizm) belası var tüm insanlığın başında. Yiyecekte, eğitimde, sağlıkta, ulaşımda, iletişimde, madenlerde, denizlerde, havada; her yerde onlar var. Her yeri ele geçirmiş durumdalar. Onlardan kurtulmak, eğitimli bir yurttaş olabilmek, sorgulayıcı bir birey olabilmek bu kadar kolay mı sizce?

  Gerçek Atatürkçü olmak isteyecek bir kişi; her şeyden önce, sömürgecilere karşı savaş açmış olmalı. Bu da, günümüzde şu anlama gelir. Aç kalacaksın, işsiz kalacaksın, itilip kakılacaksın ve hatta öldürüleceksin. Var mı tüm bunları göze alabilecek yiğitler? Varsa da sayısı ne kadardır sizce? Tek bir betikle (kitap); Atatürk'ü tanımak, anlatmak; onun yaptıklarını, yapmak istediklerini, ülküsünü, iç ve dış ilişkilerini bir betiğe sığdırmak olası mı?

  Atatürk ne demişti?

-  ‘’ Çalışmaların en büyüğü, ulusun için çalışmaktır.’’

  Bu ne anlama gelir? 

  Bencil olmayacaksın! Kendi çıkarlarından önce, ulusunun çıkarlarını düşüneceksin. Peki ama, insanı bilimsel açıdan (antropolojik) incelediğimizde; karşımıza çıkan en belirgin ortak özellikleri; tüketici ve bencil olmalarıdır. Öyleyse, ülkemizdeki milyonlarca insanı, tüm bencilliklerinden sıyırıp, ölümü bile göze alarak, ortak bir amaca yönlendirmek bu kadar kolay mı sizce? Bence değil.

  Bu yüzdendir ki; bırakın yalnızca Atatürkçüler’in bir araya gelmesini; sömürgecilere karşı, sıradan iki kişiyi bile bir araya getirmek, deveye hendek atlatmaktan daha güçtür.

Category: , ,

Ne Mutlu Türk'üm Diyene!:
Benim yaratılışımda fevkalade olan bir şey varsa, Türk olarak Dünya'ya gelmemdir. Her Türk ferdinin son nefesi, Türk Milleti'nin nefesinin sönmeyeceğini, onun ebedî olduğunu göstermelidir.

0 yorum