"Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimlerini benimsemiştir. Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.

Polis gelecek, asıl suçluları bırakıp, suçlu diye onu yakalayacaktır. Genç: ''Polis, henüz devrim ve Cumhuriyetin polisi değildir." diye düşünecek, ama hiç bir zaman yalvarmayacaktır. Mahkeme onu yargılayacaktır. Yine düşünecek: ''Demek, adliyeyi ıslah etmek, yönetim şekline göre düzenlemek lazım.'' diyecek. Onu hapse atacaklar. Yasal yollarla karşı çıkışlarda bulunmakla birlikte; bana, başbakana ve meclise telgraflar yağdırıp, haksız ve suçsuz olduğu için salıverilmesine çalışılmasını, kayrılmasını istemeyecek.

Diyecek ki: "Ben; inanç ve düşüncemin gereğini yaptım. Araya girişimde ve eylemimde haklıyım. Eğer buraya haksız olarak gelmişsem, bu haksızlığı ortaya koyan neden ve etkenleri düzeltmek de benim görevimdir."

İşte benim anladığım Türk Genci ve Türk Gençliği!
Başbuğ Gâzi Mustafa Kemâl ATATÜRK

Atatürk'ün Budun (Ulus) Tanımı

Unknown | 19:16 | 0 yorum


Atatürk'ün budun(ulus) tanımı: “Zengin bir anı mirâsına sâhip bulunan, birlikte yaşamayı isteme ve uygun görme de içten olan ve sâhip olunan mirâsın korunmasını, birlikte sürdürme konusunda istekleri ortak olan insanların birleşmesinden oluşan topluma; ulus adı verilir.”

Bu tanıma göre, bölücülerin bize dayattığı ‘’Kürt Ulusu’’ diye bir ulus yoktur. Çünkü, Kürt diye bir şey yoktur. Öncelikle Kürtçe dedikleri; Zazaca, Süryanice ve Kurmançe’dir. Bunlar da dil değil, ağız ya da lehçelerdir. Demek ki, Kürt diye ortaya atılanların ortak bir dili yok.

Peki, ortak Kürt geçmişi ve kültürü diye bir şey var mı?

Bakalım: Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizde; Türkmen, Zaza, Süryani, Arap, Ermeni, Kurman, Fars, Yahudi asıllı yurttaşlarımız yaşamaktadır. Ve bu yurttaşlarımız çoktan Türk Budunu’nun bir parçası olmuşlardır. Birlikte bir Bağımsızlık Savaşı yapmış ve birlikte yaşamayı uzun yıllar önce kabul etmişiz. Günümüzde orada yapılmak istenen ise; tüm bu ortak Türk Budunu’nu bozup, yapay bir Kürt Budunu kurma çalışmasıdır.

Yüce Türk Budunu, bu yapay ve uydurma olan budunu yok edip, tarihe gömecektir. Bunda hiç kuşkum yok.

                                                                                                       
                                                                                                           TC Ahmet Öztürk 

Yayının oluşturulma tarihi: 13 Ekim 2013 

Bugün: 13 Ekim 2013, TC Ahmet Öztürk

Category: , , ,

Ne Mutlu Türk'üm Diyene!:
Benim yaratılışımda fevkalade olan bir şey varsa, Türk olarak Dünya'ya gelmemdir. Her Türk ferdinin son nefesi, Türk Milleti'nin nefesinin sönmeyeceğini, onun ebedî olduğunu göstermelidir.

0 yorum