"Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimlerini benimsemiştir. Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.

Polis gelecek, asıl suçluları bırakıp, suçlu diye onu yakalayacaktır. Genç: ''Polis, henüz devrim ve Cumhuriyetin polisi değildir." diye düşünecek, ama hiç bir zaman yalvarmayacaktır. Mahkeme onu yargılayacaktır. Yine düşünecek: ''Demek, adliyeyi ıslah etmek, yönetim şekline göre düzenlemek lazım.'' diyecek. Onu hapse atacaklar. Yasal yollarla karşı çıkışlarda bulunmakla birlikte; bana, başbakana ve meclise telgraflar yağdırıp, haksız ve suçsuz olduğu için salıverilmesine çalışılmasını, kayrılmasını istemeyecek.

Diyecek ki: "Ben; inanç ve düşüncemin gereğini yaptım. Araya girişimde ve eylemimde haklıyım. Eğer buraya haksız olarak gelmişsem, bu haksızlığı ortaya koyan neden ve etkenleri düzeltmek de benim görevimdir."

İşte benim anladığım Türk Genci ve Türk Gençliği!
Başbuğ Gâzi Mustafa Kemâl ATATÜRK

CHP, BDP'yi sevindirecek

Unknown | 16:17 | 0 yorum


   CHP; Siyasi Partiler Yasası'nda değişiklik istedi, BDP, hazine yardımı alabilecek.

   CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, siyasi partilerin hazine yardımını düzenleyen Siyasi Partiler Kanunu'nda değişiklik yapılması için TBMM Başkanlığı'na kanun teklifini sundu. Teklife göre; Yüksek Seçim Kurulu'nca son milletvekili genel seçimlerine katılan siyasi partiler ile son milletvekili genel seçimlerine katılmadığı halde bağımsız olarak seçilen milletvekillerinin katılımı ile TBMM'de temsil olunmaya başlayan siyasi partilere her yıl hazineden ödenmek üzere ödenek konacak.

   GEREKÇE

   Teklifin gerekçesinde şöyle denildi:
 
   “Kanunlar çerçevesinde kuruluşunu gerçekleştirmiş, teşkilatlanma barajını aşmış, ilk büyük kurultayını yapmış ve seçime girmeye hak kazanmış her siyasi parti, bir milletvekilliği genel seçimine girdikten sonra aldığı oy sayısına göre her yıl devlet yardımı alır.

   Bütçeden partilere yardım maksadıyla ayrılan miktar, bir önceki seçime esas olan toplam geçerli oy sayısına bölünür, elde edilen birim (TL), her partinin aldığı oy sayısı ile çarpılarak, partilere dağıtılır.”

  TEKLİF NE GETİRİYOR?

  Teklife göre; Yüksek Seçim Kurulu'nca son milletvekili genel seçimlerine katılan siyasi partiler ile son milletvekili genel seçimlerine katılmadığı halde bağımsız olarak seçilen milletvekillerinin katılımı ile Türkiye Büyük Millet Meclisinde temsil olunmaya başlayan siyasi partilere her yıl Hazineden ödenmek üzere o yılki genel bütçe gelirleri "(B) Cetveli" toplamının beşbinde ikisi oranında ödenek mali yıl için konacak.

   Bu ödenek, Devlet yardımı yapılacak siyasi partiler arasında, bu partilerin genel seçim sonrasında Yüksek Seçim Kurulunca ilan edilen toplam geçerli oy sayıları ile orantılı olarak bölüştürülmek suretiyle her yıl ödenecek.Sonradan Tūrkiye Büyük Millet Meclisinde temsil olunmaya başlayan siyasi partilere yapılacak yardımın hesaplanmasında ise bu partilere katılan bağımsız milletvekillerinin toplam geçerli oy sayısı dikkate alınacak. Bu ödemelerin o yılki genel bütçe kanununun yürürlüğe girmesini takiben on gün içinde tamamlanması zorunlu olacak.

   Öngörülen yardım miktarları; bu yardımdan faydalanabilecek siyasi partilere, milletvekili genel seçiminin yapılacağı yıl üç katı, mahalli idareler genel seçim yılı için iki katı olarak ödenecek. Her iki seçim aynı yıl içerisinde yapıldığında bu ödemenin miktarı üç katı geçemeyecek.

Yurttaş Köşesi

Engin Demirkollu: SEÇİM BARAJINI DÜŞÜRTECEĞİNE, SEÇİM SİSTEMİNİ DEĞİŞTİRMEYE ÇALIŞACAĞINA, ADAM NEYLE UĞRAŞIYOR? YUH OLSUN ARTIK ONA DA, GENEL BAŞKANINA DA YUH.
Yeni CHP'LİLER İSTİFA!

   CHP'DEN OY ALIP, BDP'YE ÇALIŞAN, AKP'YE YANDAŞLIK YAPANLAR CHP'DEN İSTİFA EDİN!

Yayının oluşturulma tarihi: 28 Haziran 2013 

Bugün: 25 Ağustos 2013, Kuvayı Milliyeci

Category:

Ne Mutlu Türk'üm Diyene!:
Benim yaratılışımda fevkalade olan bir şey varsa, Türk olarak Dünya'ya gelmemdir. Her Türk ferdinin son nefesi, Türk Milleti'nin nefesinin sönmeyeceğini, onun ebedî olduğunu göstermelidir.

0 yorum