"Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimlerini benimsemiştir. Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.

Polis gelecek, asıl suçluları bırakıp, suçlu diye onu yakalayacaktır. Genç: ''Polis, henüz devrim ve Cumhuriyetin polisi değildir." diye düşünecek, ama hiç bir zaman yalvarmayacaktır. Mahkeme onu yargılayacaktır. Yine düşünecek: ''Demek, adliyeyi ıslah etmek, yönetim şekline göre düzenlemek lazım.'' diyecek. Onu hapse atacaklar. Yasal yollarla karşı çıkışlarda bulunmakla birlikte; bana, başbakana ve meclise telgraflar yağdırıp, haksız ve suçsuz olduğu için salıverilmesine çalışılmasını, kayrılmasını istemeyecek.

Diyecek ki: "Ben; inanç ve düşüncemin gereğini yaptım. Araya girişimde ve eylemimde haklıyım. Eğer buraya haksız olarak gelmişsem, bu haksızlığı ortaya koyan neden ve etkenleri düzeltmek de benim görevimdir."

İşte benim anladığım Türk Genci ve Türk Gençliği!
Başbuğ Gâzi Mustafa Kemâl ATATÜRK

Atatürk Orman Çiftliği'nin, ABD'ye peşkeş çekilmesine karşı eylem

Unknown | 15:22 | 0 yorum


Atatürk Orman Çiftliği'nin, ABD'ye peşkeş çekilmesine karşı eyleme geçiliyor.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Hakkan, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) topraklarının “hülle yoluyla” ABD Büyükelçiliğine satılacağını belirterek, “Atatürk Orman Çiftliği’nin yapılaşmaya açılmasıyla, on binlerce ağaç kesildi, AKP bunu hep yapıyor artık ‘dur’ demenin zamanı geldi” dedi.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, geçtiğimiz hafta Atatürk Orman Çiftliği topraklarının “hülle yoluyla” ABD Büyükelçiliğine satışı için hükümet ile yapılan yazışmaları kamuoyunun bilgisine sunmuştu. Taksim direnişi ile birlikte yeniden gündeme gelen Atatürk Orman Çiftliği mücadelesi yeni bir ivme kazandı.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Hakkan ise konuyla ilgili olarak ABD Büyükelçiliği’nden açıklama beklediklerini belirtti. Hakkan, “ABD Büyükelçiliği sessiz kalıyor, TOKİ ile Çukurambar’daki AOÇ menşeili arazi üzerinde mutabakata varıp varmadıklarını açıklamalı. Derhal buradan vazgeçmelerini istiyoruz” dedi.

Hakan, Atatürk Orman Çiftliği’nin yapılaşmaya açılmasıyla on binlerce ağacın kesildiğini, AKP’nin bunu hep yaptığını ve artık “dur” demenin zamanının geldiğini söyledi.

BAŞKENT DAYANIŞMASI AOÇ EYLEMİ HAZIRLIĞINDA

Başkent Dayanışması Sekreteryasını yürüten Mimarlar Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Tezcan Karakuş Candan ise, “Başkent Dayanışması kurulurken Taksim Dayanışmasını örnek aldı. Ankara’da Atatürk Orman Çiftliği başta olmak üzere yaşanılabilir bir kent mücadelesi yürütüyoruz. Taksim herkese öğretiyor. Ankara’da Atatürk Orman Çiftliği topraklarında ağaç kesilerek inşa edilen Başbakanın Aksarayına ve yapılan yollara, kuruluş amacına uygun olmayan tahsislere karşı yönelik mücadelemiz devam ediyor.

En son sit derecesinin düşürülerek yapılaşmaya açılmasına yönelik açtığımız davada bilirkişi raporu lehimize geldi. Yargıyı da Taksim Gezi Parkında alınan yürütmeyi durdurma kararı hızında çalışmaya, ABD Büyükelçiliğini, kaynağı AOÇ toprağı olan kent parçasını satın almaktan vazgeçtiğini açıklamaya davet ediyoruz” dedi. Candan, 6 Haziran’da Başkent Dayanışması olarak ABD Büyükelçiliğine yürüyeceklerini belirterek, “Başkent Dayanışması Bileşenleri 6 Haziran’da ABD Büyükelçiliği’nde siyah giysilerle siyah çelenk bırakarak siyah eylem yapacak” dedi.

ANKA 

Dipçe: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=490175684387103&set=a.236924806378860.56466.236660669738607&type=1&theater 

Yayının oluşturulma tarihi: 2 Haziran 2013 

Bugün: 22 Ağustos 2013

Category:

Ne Mutlu Türk'üm Diyene!:
Benim yaratılışımda fevkalade olan bir şey varsa, Türk olarak Dünya'ya gelmemdir. Her Türk ferdinin son nefesi, Türk Milleti'nin nefesinin sönmeyeceğini, onun ebedî olduğunu göstermelidir.

0 yorum