"Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimlerini benimsemiştir. Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.

Polis gelecek, asıl suçluları bırakıp, suçlu diye onu yakalayacaktır. Genç: ''Polis, henüz devrim ve Cumhuriyetin polisi değildir." diye düşünecek, ama hiç bir zaman yalvarmayacaktır. Mahkeme onu yargılayacaktır. Yine düşünecek: ''Demek, adliyeyi ıslah etmek, yönetim şekline göre düzenlemek lazım.'' diyecek. Onu hapse atacaklar. Yasal yollarla karşı çıkışlarda bulunmakla birlikte; bana, başbakana ve meclise telgraflar yağdırıp, haksız ve suçsuz olduğu için salıverilmesine çalışılmasını, kayrılmasını istemeyecek.

Diyecek ki: "Ben; inanç ve düşüncemin gereğini yaptım. Araya girişimde ve eylemimde haklıyım. Eğer buraya haksız olarak gelmişsem, bu haksızlığı ortaya koyan neden ve etkenleri düzeltmek de benim görevimdir."

İşte benim anladığım Türk Genci ve Türk Gençliği!
Başbuğ Gâzi Mustafa Kemâl ATATÜRK

BOZKURT, TÜRKLER'İN SİMGESİDİR

Unknown | 12:40 | 0 yorum

Bozkurtlar

  Türkler ve Bozkurt 

  Türk Ulusu, tarih boyu, kendine yakın bulduğu; taşıdığı özelliklerden dolayı; Bozkurt'u simge edinmiştir. 

   Bozkurt'un özelliklerini temel olarak şu şekilde sıralamak mümkündür.

   1- Bozkurtlar, Türkler gibi ataerkil bir yapıdadır. (Ataya bağlıdırlar.)

   2- Bozkurtlar, Türkler gibi toplu olarak bir yaşam sürerler.

   3- Bozkurt sürüsünün , Türk ailesindeki gibi bir önderi vardır ve sürü, o önderin buyruğundan çıkmaz.

   4- Savaş şekilleri olarak benzerlik gösterirler .( Bozkurt sürüsü sağdan ve soldan giden öncüler , akabinde de göbekten gelen ana kuvvetle saldırırlar , Türkler'deki Hilal taktiği buradan gelir)

   5- Bozkurtlar eşlerini kıskanırlar.( çok sağlam bir özellik)

   6- Karda yürüyen 40 bireylik bir sürüyü takip eden biri sadece 5-6 ayak izi görebilir. Çünkü sürü önde giden lider Bozkurt'un ayak izlerine basarak ilerler. 6-7 kurt bulacağınızı düşünürken koca bir sürüyle karşılaşabilirsiniz.

   7- Bozkurtlar , Türk'lerin oldugu gibi özgürlüklerine düşkünlerdir . Dünyada evcilleştirilememiş tek hayvan olma ünvanı Orta Asya (Türkistan) bozkurtlarındadır... Hayvan yakalandığında tüm hayvanların aksine gırtlak kısmında bulunan öd denen keseyi parçalar ve intihar eder.

   8- Tüm hayvanlarda bir yavrunun annesi yada babası ölürse yavru da ölür. Fakat bozkurtlarda sürü hiyerarşisi buna müsade etmez , yavrunun hem annesi hem de babası ölse dahi yavru hayatta kalır. Diğer sürü üyeleri yavruyu evlat edinir ve kendi yavruları gibi büyütürler.

   9- Bir bozkurt sürüsü, yalnızca yiyeceği kadarını avlar ve kuzulu koyuna saldırmazlar ( Yavrusu olan bir hayvana saldırmazlar.)

   Bu özellikleri dahada uzatmak mümkün... Fakat devamında başka bir konuya deyinmek istiyoruz. 

  Bozkurtlar asildirler. Bunun en sağlam kanıtını söyleyelim. Bozkurtlar, yaşadıkları coğrafyada Karakurtlar'la birlikte yaşarlar. Bozkurt sürüsünden ayrılan bir erkek bozkurt karşılaştığı bir Karakurt sürüsüne girer. Ve girdiği sürünün liderliğini alır. Fakat Karakurt sürüsünden ayrılan bir kurt, Bozkurt sürüsüne alınmaz. Bozkurt dişisi asla bir karakurtla çiftleşmez. Buna akaben, bozkurt sürüsünden ayrılmış bir bozkurtta tekrar o sürüye alınmaz.

  Yaşanmış bir anı: 

  Acunun her yerinde av yapmış ve ölümüne yakın, bu serüvenlerini betikleştirmiş bir avcının anlattıklarından;

  betiği 2 kişi yazıyor. Ural dağlarında yaptıkları bir avı anlatıyorlar. 7 kişilik bir avcı takımı ve 2 de yol göstericileri var . Av sırasında, bir Bozkurt sürüsüyle karşılaşıyorlar. Bu kurt türünden, her yerde olmadığı için, hepsini avlayıp doldurmak istiyorlar. Avcıları farkeden sürü, önder Bozkurt eşliğinde ormana giriyor. Tüm sürü ormana girince, içlerinden üçünün geri geldiğini görüyor avcılar. Sanki vurulmayı bekliyormuşçasına oracıkta öylece duruyorlarmış. Kuşkusuz, ayıya bile kafa tutabilen güçlü çeneleri av tüfeklerine karşı yetersiz kalıyor ve üçü de vuruluyor.

  Sürüyü kaçırmak istemeyen avcılar, yol göstericilerin: " Ormanın bu bölümü çok sık ve dik yamaçlıdır. uyarısına rağmen , sürünün peşinden ormana giriyor. Avcılardan birini sokan bir yılan yüzünden, av yarıda kalıyor ve dönmek zorunda kalıyorlar. Sürüye ulaşamıyorlar. Dönüşte vurdukları 3 kurtu almaya geldiklerinde, betiğin yazarı, ölene kadar unutamayacağını söylediği bir görüntüyle karşılaşıyor.

   Kurtlardan biri ölmüş, birisi ise ölmek üzere ve acı çekiyor. Sonuncu kurtsa, kaburgasıyla kalça kemiği arasındaki bölgeden yara almış, ayakta duramakta zorluk çekmesine rağmen, ölen kurtu yemeye gelen 4 karakurta kafa tutuyor. 4 Karakurt ise, yaralı bozkurt yüzünden, ölü Bozkurt'a yaklaşamıyor. Avcıları gören karakurtlar hemen kaçıyor . Onların uzaklaştığını gören Bozkurt, ağır yaralı olan ve acı çeken diğer Bozkurt'un boğazını ısırıyor ve öldürüyor. Sonrada kendi düşüp ölüyor. ölen ilk Bozkurt'un da boğazındaki diş izlerini farkedince, daha fazla acı çekmemesi için arkadaşı tarafından öldürüldüğüne kanaat getiriyorlar.

   Üzerlerine doğrulmuş namludan korkmayan Bozkurtlar ve diğer gördükleri avcıda hayranlık uyandırıyor. Kurtları doldurmak yerine gömmeyi daha uygun buluyor. Gömme işlemi bittikten sonra yerdeki kanlara dakikalarca bakıyor. Altın kaplama bıçağıyla koluna bir kesik atıyor ve Bozkurtlar'ın mezarı yanındaki karlara kendi kanıyla tek bir sözcük yazıyor:

   - SORRY (Üzgünüm)

Category: ,

Ne Mutlu Türk'üm Diyene!:
Benim yaratılışımda fevkalade olan bir şey varsa, Türk olarak Dünya'ya gelmemdir. Her Türk ferdinin son nefesi, Türk Milleti'nin nefesinin sönmeyeceğini, onun ebedî olduğunu göstermelidir.

0 yorum